Kaj najbolj šteje pri vzgoji? Nagrada? Kazen? Stik z otrokom?

Kaj najbolj šteje pri vzgoji? Nagrada? Kazen? Stik z otrokom?

Ali se počutite nemočni pri vzgoji? Se vam zdi, da niste učinkoviti?

Zakaj morajo starši najprej poskrbeti za svojo energijo?

Pogosto srečujem starše, ki so izčrpani in brez energije. Njihov najpogostejši odgovor na vprašanje kaj se dogaja z njimi, je:” Nimamo časa. Nimamo časa za osnovne potrebe, kje naj ga najdemo še zase, za delo na sebi.” To so straši brez energije, straši, ki ne zmorejo zaradi lastne izčrpanosti postaviti mej otrokom, mej v medosebnih odnosih, še manj pa vztrajati v svojih zahtevah.

In kakšne so posledice?

1. Odnosi s sodelavci, partnerji, otroki utrujajo, komunikacija na vseh nivojih jih izčrpava.

2. Otroci nimajo občutka varnosti, ker starši ne sedijo dobro v svojem sedlu.

3. Pri starših se pojavljajo psihosomatske težave, ki vodjo v kronične bolezni.

In kako si straši lahko pomagajo?

Tako, da si organizirajo svoje življenje na način, da ozavestijo svoje prioritete. Ozavestijo najpomembnejše vrednote v življenju. Preprosto, potrebno je delati na sebi, da se v vseh obveznostih ne izgubijo.

Zakaj bi čakali, da bi zboleli in se šele takrat zavedli kako pomembno je zdravje?  

Zakaj bi zgubili stik z otrokom in se šele v najstniškem obdobju zavedli, da imajo tujca pred sabo?

Največje darilo, ki ga danes lahko podarite svojim otrokom je ČAS. Čas, v katerem se družite z njimi in se imate skupaj preprosto lepo. In predstavljate si sebe v tej vlogi, polni energije, pozitivne naravnanosti in imate čas, ste umirjeni. In uživate življenje dan za dnem.

Kako vam bo to uspelo?

Tudi v novem letu bomo organizirali PREDAVANJA, kjer boste ponovno ozavestili pomemben stvari v življenju, spoznali boste tehnike ohranjanja energije in pozitivne naravnanosti. Prepoznali boste kaj je zares pomembno pri vzgoji. Zakaj vaš NE nima učinka?

Sem Neva Strel Pletikos, mama treh odgovornih, srečnih, uspešnih otrok, žena, univ. dipl. pedagoginja in sociologinja, TA praktik, NLP praktik, mojster z znanji teorije izbire in svetovalna delavka s 25 letnimi izkušnjami.