Moram deliti z vami…

Res rada opravljam svoje delo…

Ob koncu šolskega leta je prišla do mene 12 letna deklica in se mi sramežljivo zahvalila tako je rekla: ” Za vse kar ste naredili zame.”
Bila sem vesela njenega obiska in hkrati presenečena. Skromno sem jo nagovorila: “Vesela sem te, ampak jaz v tem šolskem letu res nisem veliko naredila zate.”
Deklica pa pravi:” Za vas morda ni bilo veliko, zame pa je bilo zelooo veliko.”
Res sem bila ganjena, saj sva se sredi šolskega leta dobili dvakrat, ker je imela nekaj težav z vrstniki. A bili sva očitno zelo učinkoviti, za reševanje težav nisva potrebovali staršev. Tudi tokrat je prišla sama.
Ampak zadnji šolski dan se ni zaključil le s tem obiskom. Konec dneva je prišel deček s katerim pa se dobivava trikrat tedensko. Ne deček, fant je že to. In najina vez traja že skoraj celo njegovo šolanje, v teh letih je iz majhnega dečka postal fant. Močno je potrkal na vrata pisarne, vstopil in rekel: “Še sreča, da sem vas dobil. Sem bil že pred šolo, pa sem si rekel, vas pa moram iti še pozdravit.”
In sva si zaželela lepo poletje.
Res je lepo moje delo. Lepo poletje vsem, otrokom, staršem, učiteljem.

Sem Neva Strel Pletikos, mama treh odgovornih, srečnih, uspešnih otrok, žena, univ. dipl. pedagoginja in sociologinja, TA praktik, NLP praktik, mojster z znanji teorije izbire in svetovalna delavka s 25 letnimi izkušnjami.