Nasilje v razredu – kako ukrepati?

Vabljeni, da se nam pridružite na zadnjem izobraževanju v tem šolskem letu

NASILJE V RAZREDU – KAKO UKREPATI?

23. 11. in 30. 11. 2023, v popoldanskem času, prek spleta (Zoom)

 

VSEBINE

  • Kako opravljati razgovore z učenci ob pojavu medvrstniškega nasilja v razredu?
  • Kako razumeti logiko vedenje otroka, ki izvaja nasilje?
  • Kako z učenci sklepati dogovore, ki bodo učinkoviti pri spremembi otrokovega vedenja?
  • Učinkovit vzgojni načrt na ravni oddelka in na ravni šole. 
  • Učinkovita komunikacija s starši – če je otrok žrtev nasilja in če je otrok nasilnež.

 

PREDAVATELJICI

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino.

 


Kim Pletikos Pucer
, magistrica psihologije, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću in mag. Ivani Mandarić, terapevtka medicinske hipnoze.

Svoje prve izkušnje na področju psihološkega dela z mladimi sem začela pridobivati že tekom študija z delavnicami s področja učenja, anksioznosti, strahu pred ocenjevanjem, samozavesti, … Delo z otroki, mladostniki in odraslimi s posebnimi potrebami me je naučilo začutiti človeka, opazovati to, kar je v ozadju vedenja. To, kar ljudje kažemo navzven, je običajno nekaj povsem drugega kot to, kar se skriva v ozadju. To spoznanje sem še bolj ponotranjila z delom v kriznem centru za žrtve nasilja, kjer sem se naučila predvsem poslušati in dati čas, da se človek odpre in zaupa. Od blizu sem spoznala mnogotere vzroke za pojav nasilja, logiko vedenja nasilneža in načine za okrepitev žrtve, da postavi mejo in zaživi svoje življenje. Svoje strokovno znanje sem nadgradila z znanji iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza in ta znanja vsakodnevno implementirala v svoje delo, pri svetovanju staršem, otrokom in mladostnikom v okviru Centra za osebno rast. Na izobraževanjih, ki jih izvajam rada prepletam znanja iz področja psihologije, kognitivne nevroznanosti, nevrologije in psihoterapije.

 

KOTIZACIJA

 

Kotizacija za udeležbo na izobraževanju znaša 95 evrov. Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi, ki mu lahko služi za napredovanje (0,5 točke). 

 

PRIJAVA

 

Število udeležencev je zaradi interekativne narave srečanj na naših izobraževanjih omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.  Udeleženci imate mesto na izobraževanju zagotovljeno, ko poravnate kotizacijo. 

Prijavite se lahko preko Google obrazca tukaj.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@cor.si

 

 

Začetek

0:00

23.11.2023

Konec

0:00

30.11.2023

Lokacija

Zoom