Nasilje v razredu – kako ukrepati?

Vabljeni, da se nam pridružite na zadnjem izobraževanju v tem šolskem letu

NASILJE V RAZREDU – KAKO UKREPATI?

15. 11., 22. 11., 5. 12. 2023

Od 18:00 do 20:00, prek spleta (Zoom)

 

VSEBINA

  • Medvrstniško nasilje – logika nasilneža, žrtve in opazovalca.
  • Karpmanov trikotnik – preganjalec, rešitelj in žrtev. Zakaj ni dobro prevzeti vloge rešitelja in na kakšen način opolnomočiti žrtev?
  • Medvrstniško nasilje v šoli – kako ukrepati? 
  • Učinkovita komunikacija z otrokom, ki ima vedenjske težave (igra vlog, delo na primerih).
  • Dogovori s starší nasilneža in žrtve.
  • Vloga zunanjih institucij pri ukrepanju.
  • Zakonodaja, ki jo moramo upoštevati, ko obravnavamo nasilno vedenje.

 

PREDAVATELJICI

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino.

Kim Pletikos Pucer, magistrica psihologije, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću in mag. Ivani Mandarić, terapevtka medicinske hipnoze.

Svoje prve izkušnje na področju psihološkega dela z mladimi sem začela pridobivati že tekom študija z delavnicami s področja učenja, anksioznosti, strahu pred ocenjevanjem, samozavesti, … Delo z otroki, mladostniki in odraslimi s posebnimi potrebami me je naučilo začutiti človeka, opazovati to, kar je v ozadju vedenja. To, kar ljudje kažemo navzven, je običajno nekaj povsem drugega kot to, kar se skriva v ozadju. To spoznanje sem še bolj ponotranjila z delom v kriznem centru za žrtve nasilja, kjer sem se naučila predvsem poslušati, dati čas, da se oseba odpre in zaupa in z osebo vzpostaviti zaupen odnos, ki je temelj za nadaljnje delo. Od blizu sem spoznala raznolike vzroke za pojav nasilja, logiko vedenja nasilneža in načine za okrepitev žrtve, da postavi mejo in zaživi svoje življenje. Za aktivno spopadanje z nasiljem je ključna vzpostavitev zaupnega odnosa.

Trenutno sem zaposlena v svetovalni službi srednje šole, v okviru Centra za osebno rast pa izvajam psihološko svetovanje in psihoterapijo za otroke, mladostnike in mlade na prehodu v odraslost. Na izobraževanjih, ki jih izvajam rada prepletam znanja iz področja psihologije, kognitivne nevroznanosti, nevrologije in psihoterapije (transakcijska analiza, VKT).

 

KOTIZACIJA

 

Kotizacija za udeležbo na izobraževanju znaša 95 evrov. Za samoplačnike nudimo znižano kotizacijo – 75 evrov.

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi, ki mu lahko služi za napredovanje (0,5 točke). 

 

PRIJAVA

 

Število udeležencev je zaradi interekativne narave srečanj na naših izobraževanjih omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.  Udeleženci imate mesto na izobraževanju zagotovljeno, ko poravnate kotizacijo. 

Prijavite se lahko preko Google obrazca tukaj.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@cor.si

 

 

Začetek

0:00

15.11.2023

Konec

0:00

05.12.2023

Lokacija

Zoom