Učenje socialnih veščin – uporaba socialnih iger v razredu

Vedno pogosteje ugotavljamo, da prihajajo otroci v šolo popolnoma brez razvitih socialnih spretnosti. Posledično so pogosto nemirni, žaljivi in nasilni, posebno takrat, ko niso zadovoljene vse njihove želje. Med te učence danes ne sodijo zgolj učenci s posebnimi potrebami. Taki otroci spore rešujejo na nekonstruktiven način, z vrstniki ne znajo vzpostaviti ustrezne komunikacije, nekateri otroci so neprestano v vlogi žrtev, drugi pa v vlogi nasilnežev. Pouk je otežen, učitelji vse več časa porabijo za umirjanje, razreševanje sporov, pojasnjevanje pravil, tolaženje, kaznovanje, …

Da se boste z aktualno situacijo lažje soočili Vas vljudno vabimo na interaktivno izobraževanje z naslovom ”Učenje socialnih veščin – uporaba socialnih iger v razredu”.

Z udeležbo boste dobili odgovore na naslednja vprašanja …

 1. Kako jasno izraziti pravila in svoja pričakovanja?
 2. Kako stopiti v učilnico suvereno.
 3. Kako izvesti dogovorjene posledice nesprejemljivega vedenja?
 4. Kako učinkovite so pohvale?
 5. Kdaj in kakšen socialni načrt je učinkovit?
 6. Katere socialne igre pripomorejo k ustvarjanju pozitivne klime, k povezovanju med učenci in katere pripomorejo k sprejemanju pravil?
 7. Kaj lahko kot učitelj naredite, da boste zadovoljni sami s sabo in s svojim delom? Kje so meje vaše odgovornosti?
 8. Primeri socialnih iger namenjenih sproščanju.
 9. Socialne igre za oblikovanje pozitivne klime v razredu.
 10. Oblikovanje učinkovitega vzgojnega načrta.

KJE IN KDAJ?

Strunjan, 29.5.2021 od 9.00 do 15.00 ure

 

V primeru neugodne epidemiološke situacije, bo izobraževanje odpovedano oz. prestavljeno. V tem primeru boste lahko kotizacijo prenesli na drugi termin, na drugo izobraževanje ali pa vam jo bomo v celoti vrnili.

 

PRIJAVA IN KOTIZACIJA

 Število mest je zaradi trenutne situacije s COVID-19 precej omejeno, zato pohitite s prijavo. Prijavite se lahko na info@cor.si (navedite ime, priimek in plačnika kotizacije) ali pa kar prek Google obrazca na tej povezavi: 

Kotizacija znaša 95 evrov, če je plačnik šola in 75 evrov, če ste samoplačnik.

Prejmete potrdilo o udeležbi na 8-urni delavnici, pogostitev med odmori in veliko znanja, ki ga boste lahko uporabili v praksi.

IZVAJALKI

Neva Strel Pletikos, univ. dipl. ped., prof. soc., NLP Coach, TA svetovalka, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Kim Pletikos, mag. psih., specializantka psihoterapije

ŠE NEKAJ DODATNIH INFORMACIJ

 • Če imate kakršnokoli praktično vprašanje, si ga kar zapišite ali pa nam ga že prej pošljite na info@cor.si, dovolj časa bo tudi za odgovore na vaša vprašanja in predloge za soočanje z vašimi konkretnimi primeri.
 • Delavnica vključuje tudi nekatere vsebine iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza, Nevrolingvističnega programiranja in Teorije izbire.
 • Delavnica bo predvidoma potekala v hotelu Oleander, v predavalnici s prekrasnim razgledom na Strunjanske soline. Končali bomo dovolj zgodaj, da boste imeli popoldan prost za uživanje na obali. O natančni lokaciji boste obveščeni naknadno.

Start Time

9:00

29.05.2021

Finish Time

15:00

29.05.2021

Address

Strunjan, Hotel Oleander