Kako ohraniti strast do poučevanja?

Vabljeni, da se nam pridružite na vsakoletnem izobraževanju

Kako ohraniti strast do poučevanja?

 

Komu je izobraževanje namenjeno?

Vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju (vzgojiteljem, učiteljem, svetovalnim delavcem, izvajalcem DSP, …).

 

Kje in kdaj? 

Izobraževanje bo izvedeno 10.12.2022 od 9:00 do 15:00, prek spleta (Zoom).

 

Program izobraževanja

  • Čustva in izgorelost (zakaj izgubimo strast do poučevanja, kdaj pride do izčrpanosti ali izgorelosti, kako pogosta je izgorelost zaradi sočutja, kako ohranimo strast in željo do poučevanja in se na svojem delovnem mestu dobro počutimo, kljub vse več zahtevam in izzivom, ki jih to delo prinaša)
  • Cilji pri poučevanju (prepričanja, ki vplivajo na naše delo z otroki in mladostniki, kaj so naši cilji in vrednote, kaj narediti, ko niso v skladu s cilji in vrednotami otrok/njihovih staršev)
  • Kako pomagati učencem pri postavljanju učnih ciljev in kako jih lahko motiviramo za sodelovanje?

Udeleženci bodo imeli možnost zastavljanja konkretnih vprašanj in izzivov s katerimi se soočajo pri svojem delu.

 

Predavateljica

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino.

 

Prijava in kotizacija

Prijavite se lahko preko Google obrazcev tukaj.

Kotizacija znaša 95 evrov, če je plačnik šola in 75 evrov, če ste samoplačnik.

 

Ostale informacije

Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na 8-urnem izobraževanju, ki ga lahko uporabijo za potrebe napredovanja.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo na info@cor.si

 

Začetek

9:00

10.12.2022

Konec

15:00

10.12.2022

Lokacija

Zoom