Paleta učencev v razredu – kaj lahko naredi učitelj?

Vljudno vabljeni na izobraževanje z naslovom

 

PALETA UČENCEV V RAZREDU – Kaj lahko naredi učitelj?

V oddelkih se srečujemo s celo paleto učencev od tistih s posebnimi potrebami, do nadarjenih učencev, ki nimajo težav in jim je učna vsebina prelahka.  Kaj lahko naredi učitelj, da zadovolji vse potrebe otrok, hkrati pa tudi svoje?
Izobraževanje “Paleta učencev v razredu” izvajamo vsako leto in odzivi udeležencev so vedno izredno pozitivni.
Hvala za krasen seminar. Dobila sem ogromno tehnik in orodij za svoje delo z učenci, kar mi bo gotovo prišlo prav. Obenem sem se zavedla nekaterih vzorcev svojega vedenja, ki me peljejo po poti izgorelosti. Gotovo predavanje, ki da misliti!
– Nina, udeleženka predavanja “Paleta učencev v razredu” v letu 2022

Z izobraževanjem sem zelo zadovoljna. Predavateljica je krasna, izkušena, polna znanja iz prakse. Primere je stresala iz rokava, z odličnimi predlogi je odgovarjala na dileme in vprašanja udeležencev. Skratka zelo uporabno in praktično naravnano izobraževanje, ki bi ga priporočala vsakemu učitelju!

– Katjuša, udeleženka predavanja “Paleta učencev v razredu” v letu 2021

 

Izobraževanje je preseglo moja pričakovanja. Super je bilo! Hvala za vašo krasno energijo, pozitivnost in vso predano znanje. Poklon predavateljici, slišati bi vas moralo čim več učiteljev in naš šolski sistem bi bil bistveno drugačen!

– Marjana, udeleženka predavanja “Paleta učencev v razredu” v letu 2020

 

 

VSEBINE

– Kako vzpostaviti razredno klimo, ki bo omogočala kvaliteten pouk v razredu z večimi učenci s posebnimi potrebami?
– Kako lahko učitelj upošteva posebne potrebe svojih učencev a obenem od njih tudi zahteva in jim s tem omogoča, da razvijajo svoje potenciale?
– Kako razmejiti meje svoje odgovornosti in poskrbeti zase v zahtevnih oddelkih?
– Kako komunicirati s starši otrok s posebnimi potrebami?

Na izbraževanju, ki ga razpisujemo, boste učitelji ozavestili:

  • da lahko spremenite samo svoj odnos do drugih, ne morete pa spremeniti učencev, staršev, sodelavcev, …
  • da ste odgovorni za učinkovito komunikacijo,
  • da imate vire moči v sebi, da to dosežete,
  • kako v takem razredu poučevati z avtoriteto,
  • kako učinkovito poučevati, a obenem ohraniti dovolj energije zase in ne izgoreti,
  • ter še mnogo drugega, …

Drugi del izobraževanja, ki ga bomo izvedli v živo bo izrazito praktično naravnan. Udeleženci boste spoznali konkretne tehnike in pristope za vzpostavljanje pozitivne klime v razredu, tudi takrat, ko imamo v razredu učence s posebnimi potrebami in/ali vzgojno zahtevne učence. 

 

KDAJ IN KJE?

Izobraževanje bo izvedeno v dveh delih in sicer:

1. del: 7. 12. 2023 prek Zooma (4 ure), od 16:00 do 19:00

in

2. del: 13. 1. 2023 v Ljubljani (4 ure), od 9:00 do 12:00

 

PREDAVATELJICA

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino. Pri delu z mladimi že vrsto let izvajam razredne ure in druge oblike aktivnosti s pomočjo katerih razvijam socialne veščine, empatijo, zmožnost vživljanje v druge in zmožnost predvidevanja posledic svojih vedenj.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija za izobraževanje znaša 95 evrov in 75 evrov za samoplačnike.

Udeleženci prejmete potrdilo o 8-urni udeležbi na izobraževanju (z njim lahko pridobite 0,5 točke za napredovanje) in  spoznanja, ki ga boste lahko takoj uporabili v praksi. 

 

PRIJAVA

Prijave sprejemamo na povezavi tukaj. Število mest je omejeno!

 

KONTAKT ZA VSA VPRAŠANJA IN DRUGE INFORMACIJE

info@cor.si ali 041 – 871 – 814

 

Začetek

0:00

07.12.2023

Konec

0:00

13.01.2024

Lokacija

Zoom/Ljubljana