Zadovoljen učitelj, zadovoljni učenci.

Vljudno vabljeni na izobraževanje za učitelje

Zadovoljen učitelj, zadovoljni učenci

Kdaj?  12.3.2022, od 9:00 do 15:00

Kje?     Izobraževanje bo izvedeno v živo, v Strunjanu (hotel Oleander), v kolikor bodo epidemiološke razmere to dopuščale. V nasprotnem primeru bomo izobraževanje izvedli preko programa Zoom.

Vsebina

Vse pogosteje se srečujemo z učitelji, ki pravijo: »ne zmorem več tako naprej«. Znašli so se na točki, ko se počutijo izčrpane, negotove glede svojih sposobnosti in znanj, čutijo, da niso kos izzivom s katerimi se vsakodnevno soočajo v razredu, čutijo pritisk staršev, vodstva, sodelavcev. Poleg vse večjih obremenitev, ki jih prinaša njihov poklic, so učitelji tudi partnerji, starši, prijatelji, sinovi in hčerke. Neprijetne občutke, ki jih doživljajo v šoli pogosto prinašajo tudi domov. Težave nastanejo v medosebnih odnosih, najpogosteje prav z ljudmi, ki jih imamo najraje. Pojavljati se začnejo psihosomatske težave, nespečnost, razdražljivost, tesnoba. Vedo, da so nujne spremembe, a ne vedo kako bi jih dosegli. Zavedajo se, da je s spremembo potrebno začeti pri sebi, a potrebujejo nekaj dodatne energije, da bi lahko naredili prvi korak.

Z udeležbo na tem izobraževanju boste lahko naredili prve korake k spremembi v smer, v katero si želite zajadrati.

Izobraževanje bo izrazito praktično in izkustveno naravnano.

Prvi del: Moč učitelja, moč prepričanj in vrednot

 • Spoznali boste načine s pomočjo katerih lahko v trenutni situaciji učitelj poskrbi zase in ohrani dovolj energije za polno življenje.
 • Prepoznali boste omejujoča prepričanja, se srečali s svojimi vrednotami in spoznali kaj lahko naredite, če le-te niso skladne z vrednotami sodelavcev ali staršev.
 • Prepoznali boste situacije na katere niimate vpliva in se naučili postaviti mejo odgovornosti za otrokov (ne)uspeh tako, da ob tem ne boste občutili krivde.
 • Naučili se boste zastaviti cilje, ki vas bodo vodili do sprememb, ki jih želite.

Drugi del: Aktivna skrb zase – Ne moremo nalivati iz praznega vrča!

 • Spoznali boste tehnike in metode s pomočjo katerih boste lažje prepoznali lastno stisko.
 • S pomočjo praktičnih vaj boste bolje spoznali odzive telesa in vašega uma na nove, neznane situacije.
 • Razvijali boste čuječnost telesa s popolnim zavedanjem le-tega.
 • Izvedli bomo vajo lastnega zavedanja tega, kar vsakodnevno počnemo in ima velik vpliv na naše življenje in odločitve, ki jih sprejemamo.
 • Spoznali boste dihalno tehniko pranajama za umirjanje, sproščanje telesne in umske napetosti ter ustvarjanje notranjega ravnovesja. Izvedli bomo tudi meditacijo, ki vas bo popeljala v popolno zavedanje vsakega dela vašega telesa in v vas prebudila notranjo moč.
 • Spoznali boste preproste jogijske položaje, tehnike in »trike« za več energije, blaženje utrujenosti in sprostitev stresa. Naučili se boste vrnitve v svoj center in delovanja iz čiste energije, ki vas ne bo praznila, temveč polnila.
 • Izvajali bomo vaje in igre zaupanja, lastnega zavedanja in odzivov telesa v določenih situacijah.

Tretji del: S krepitvijo socialnih veščin do boljše razredne klime

 • Spoznali boste čustva, ki so v ozadju otrokovega vedenja in se jih naučili sprejeti.
 • Govorili bomo o pomenu krepitve socialnih veščin v trenutnem obdobju in posledicah, ki jih imajo pomankljive socialne veščine za otrokov razvoj.
 • Spoznali in preizkusili se boste v učinkovitih in praktičnih igrah za dvig samopodobe in samozavesti učencev.
 • Spoznali boste načine s katerimi si lahko pomagate, da boste lažje obvladovali paleto učencev, ki jih imate v razredu.

Četrti del: Tehnike in metode za opolnomočenje učencev

 • Naučili se boste treh dihalnih tehnik, 3 meditacije in vaje, ki jih lahko z učenci naredite pred, med ali po pouku.
 • Spoznali boste dihalne tehnike, ki sproščajo anksioznost, depresijo, napetost, delujejo sproščujoče in pomagajo pri boljši koncentraciji.
 • Spoznali boste meditacije preko katerih boste raziskovali lastne meje in meje drugega, prepoznavali kako se odločamo in ozaveščali pomen odgovornosti.
 • Izvedli bomo gibalno vajo potop v telo, za občutenje telesa in notranjih občutkov v novih situacijah. Opazovali bomo notranje občutke v novih situacijah, naše reakcije in možne reakcije učencev na le-te.
 • Naučili se boste tudi jogijskih vaj na stolu za učitelje in učence.

Izvajalki izobraževanja

Neva Strel Pletikos je žena in mati treh, danes že odraslih, zadovoljnih in uspešnih otrok. Je pedagoginja in sociologinja, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza, NLP Coach, praktik s področja Teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli. Vrsto let vodi supervizijske skupine in izobraževanja za učitelje ter izvaja individualna svetovanja na katerih učiteljem pomaga pri oblikovanju učinkovitega in zadovoljujočega pristopa k poučevanju in delu v šolskem okolju. Pri svojem delu integrira spoznanja različnih psihoterapevtskih, psiholoških in pedagoških usmeritev, na ta način ima na voljo velik nabor koristnih orodij za pomoč učiteljem, učencem in staršem. Verjame, da delo v vzgoji in izobraževanju zahteva nenehno osebno rast, radovednost in željo po stalnem napredku. Zaveda se pomena aktivnega »polnjenja baterij« pri poklicih, ki zahtevajo tako predanost kot je poučevanje. Sama svoj vrč z energijo polni prav s predajanjem svojega znanja učiteljem, staršem in učencem izven svojega dela v svetovalni službi.

Taja Tavčar je žena in mamica treh otrok, ene mačke in petih konjev. Od malih nog je povezana z gibom in je bila že kot dijakinja vključena v najrazličnejše programe osebne rasti, čustvene inteligence in plesa. Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, na temo Aktivni odmor po metodi plesa petih ritmov. Opravila je tudi modul zgodnjega poučevanja angleščine. Več kot deset let je bila zaposlena na osnovni šoli, v svoje delo pa je redno vključevala gib in različne oblike sproščanja, ki jih je medpredmetno povezovala z učno snovjo. Njen način poučevanja je temeljil na dobrem poznavanju učnega načrta, s poudarkom na povezavi s preostalimi učnimi predmeti. Opravila je 300-urno izobraževanje za učiteljico Hatha joge, ki ga je nadgradila z 200-urnim izobraževanjem za učiteljico Vinyasa joge. Opravila je tudi dodatno izobraževanje za učiteljico joge za otroke in najstnike. Redno se izobražuje pri domačih in tujih učiteljih s področja joge, dobrega počutja, anatomije telesa, dihalnih tehnik in meditacije. Danes vodi skupinsko jogo za otroke, odrasle in najstnike ter ustvarja krajše oddihe in delavnice zanje. V preteklem letu je izvedla izobraževanje za učitelje angleščine z naslovom Gibalna pravljica ali uporaba joge, giba in dihalnih tehnik pri pouku angleščine, s katero je želela učiteljem približati drugačen pristop k poučevanju. Življenje na vasi ji omogoča, da je lahko v neposrednem stiku z naravo in živalmi. Meni, da ljudem v današnjih časih najbolj primanjkuje stika z dihom in telesom. To nas najbolj ovira pri tem, da bi zmogli uravnovesiti vse svoje vloge in obenem poskrbeti za svoje dobro počutje in zdravje.
Kotizacija
Prispevek za udeležbo znaša 95 evrov na osebo, če je plačnik organizacija/šola. Če se iz iste organizacije/šole prijavita vsaj 2 udeleženca, nudimo 10 % popust na kotizacijo. Za samoplačnike ponujamo znižano kotizacijo, ki znaša 75 evrov. 

Prijava

Prijave sprejemamo na e-naslovu info@cor.si (ime, priimek, naslov plačnika, e-naslov) in preko Google obrazcev tukaj

Druge informacije o izobraževanju

Priporočamo vam, da na izobraževanje pridete v udobnih oblačilih, da vam bo kar se da prijetno.

Udeleženci prejmejo gradivo, ki bo vključevalo tudi vse vaje, ki jih bomo izvedli na izobraževanju in pogostitev med odmori.

Vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi na izobraževanju, s katerim dobi 0,5 točke za napredovanje.

Več informacij

Za več informacij smo vam na voljo na našem e-naslovu info@cor.si ali na telefonski številki 041-871-814 (Neva).

 

Začetek

9:00

12.03.2022

Konec

15:00

12.03.2022

Lokacija

Strunjan/Zoom