Razrednik v novem šolskem letu

Delo v šolskem okolju od učiteljev/ic zahteva veliko mero znanja, zavzetosti, nenehnega učenja, radovednosti, ustvarjalnosti in vztrajnosti. Delo razrednika prinaša dodatne zadolžitve, delovne naloge in zahteva dodatne veščine. Kako postati razrednik, kakršnega potrebujejo vaši učenci?

 

VSEBINA

 

1.del: Delo z učenci

 • Kaj je pomembno pri prvem stiku z učenci?
 • Katera pravila so nujna že prvi šolski dan in katera lahko določimo kasneje?
 • Kaj je nujno pri postavljanju pravil – doslednost ali vztrajnost?
 • Kakšen je učinkovit vzgojni načrt?
 • Kako vzpostavim avtoriteto v razredu?
 • Načrt tematskih razrednih ur za novo šolsko leto – vsebinsko in časovno.
 • Kako naj vodim razredno uro, da bo učinkovita?
 • Kako naj ob vsej paleti različnih učencev v razredu ohranim svojo energijo?
 • Kako izboljšati razredno klimo s pomočjo socialnih iger?
 • Kako v razredu uporabiti pristop “iskanja logike vedenja”?

 

2.del: Delo s starši 

 • Kako pripraviti vzgojno vsebino za starše, da bi me slišali?
 • Kako voditi individualni razgovor s starši v katerem jim moramo sporočiti, da neko negativno informacijo (npr. da njihova vzgoja ni optimalna, da otrok nima mej, da ima težave, …)?
 • Kako komunicirati z zahtevnimi starši? – praktične vaje in igra vlog.
 • Kako pripraviti učinkovit roditeljski sestanek?

 

Z UDELEŽBO PRIDOBITE …

 

Udeleženci z udeležbo na seminarju pridobite nova teoretična in praktična znanja. Pridobite uporabna orodja, ki jih boste lahko uporabili v različnih situacijah, tako v službenem kot tudi v zasebnem okolju. 

 • Pridobite strokovno znanje, ki ga boste lahko uporabili tako v službenem, kot tudi v domačem okolju.
 • Pridobite praktične nasvete in ideje, ki preverjeno delujejo. 
 • Pridobite priložnost za postavljanje vprašanj glede aktualnih izzivov s katerimi se srečujete pri svojem delu. 
 • Na srečanjih se imamo vedno fino, zato vam zagotavljamo, da vam bo izobraževanje vsaj malo polepšalo vaš teden. 
 • Vsak udeleženec dobi gradivo.
 • Z udeležbo na srečanjih pridobite potrdilo o udeležbi.
 • S potrdilo o udeležbi lahko pridobite tudi točke za napredovanje.

 

KJE IN KDAJ?

 

Izobraževanje bo izvedeno 16. 9. 2022, od 9:00 do 15:00, v Strunjanu (hotel Oleander).

 

PREDAVATELJICI

 

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino.

Kim Pletikos Pucer, magistrica psihologije, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću in mag. Ivani Mandarić, terapevtka medicinske hipnoze.

Svoje prve izkušnje na področju psihološkega dela z mladimi sem začela pridobivati že tekom študija z delavnicami s področja učenja, anksioznosti, strahu pred ocenjevanjem, samozavesti, … Delo z otroki, mladostniki in odraslimi s posebnimi potrebami me je naučilo začutiti človeka, opazovati to, kar je v ozadju vedenja. To, kar ljudje kažemo navzven, je običajno nekaj povsem drugega kot to, kar se skriva v ozadju. To spoznanje sem še bolj ponotranjila z delom v kriznem centru, kjer sem se naučila predvsem poslušati in dati čas, da se človek odpre in zaupa. Svoje strokovno znanje sem nadgradila z znanji iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza in ta znanja vsakodnevno implementirala v svoje delo, pri svetovanju staršem, otrokom in mladostnikom v okviru Centra za osebno rast. Na izobraževanjih, ki jih izvajam rada prepletam znanja iz področja psihologije, kognitivne nevroznanosti, nevrologije in psihoterapije.

 

MNENJA UDELEŽENCEV

 

Izobraževanje se mi je zdelo super, spet pa sem opazila, da težje sledim teoriji, veliko pa odnesem od praktičnih primerov. Čutila sem strokovnost in zavzetost predavateljic in njunih predavanj bi se z veseljem še udeležila. Vse dobro!   – Tina K. 

 

Super, da sta se povezali, ker se odlično dopolnjujeta. Predavanje je bilo zelo poučno in koristno in verjamem, da bo pri vseh udeležencih vplivalo na njihovo delo in življenje. Hvala.    – Maja G. 

 

Hvala za vajin trud in čas. S pomočjo takšnih seminarjev lahko gradimo na sebi in svoji psihofizični kondiciji.     – Majda M. 

 

Seminar mi je bil super, tematika aktualna, predavateljici spontani, iskreni, strokovni.     – Irena

 

Fino se mi zdi, da je na vašem izobraževanju teorija podkovana s praktičnimi primeri in obratno.   – Nika Ž. 

 

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

 

Kotizacija znaša 95 evrov, če je plačnik šola in 75 evrov, če je plačnik posameznik.

Prijave sprejemamo na prek Google obrazca tukaj. 

Ker smo hvaležni vsem, ki se na naša izobraževanja znova in znova vračate, imate vsi, ki ste se že udeležili katerega od naših izobraževanj, na kotizacijo 10 % popust.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@cor.si

 

Začetek

9:00

16.09.2022

Konec

15:00

16.09.2022

Lokacija

Strunjan