Individualno svetovanje staršem je namenjeno staršem, ki bi si želeli s svojo vzgojo prispevati k optimalnemu razvoju svojega otroka. Vemo namreč, da lahko z vzgojo že v prvih letih otrokovega življenja pomembno vplivamo razvoj otrokovih možganov, na njegov psiho-fizični razvoj in posledično na njegovo zadovoljstvo z življenjem.

Pri individualnem svetovanju staršem se poslužujemo individualnega pristopa. Vsak otrok je svet zase. Naša želja je, da bi skupaj z vami zanj ustvarili tako družinsko okolje, znotraj katerega bo lahko maksimalno izkoristil svoje potenciale.

 

Kdaj se je smiselno odločiti za individualno svetovanje staršem?

 • Ko se želite kvalitetno pripraviti na novo vlogo starša.
 • Ko nismo prepričani v svoja vzgojna vedenja.
 • Ko opazimo neskladje med svojo in partnerjevo vzgojo, ki ga ne uspemo odpraviti.
 • Ko opazimo, da naše vzgojno delovanje pri otroku ne izzove izidov, ki bi jih želeli.
 • Ko imamo občutek, da nas otrok ne upošteva.
 • Ko se zaradi občtuka nemoči začenjamo posluževati vzgojnih vedenj kot so kričanje, kaznovanje, telesno kaznovanje, prepovedovanje, …
 • Ko imamo občutek, da smo s svojim otrokom izgubili stik.
 • Če bi se želeli pripraviti na vzgajanje otroka (še nismo starši, pa bi si želeli iz tega področja pridobiti nekaj znanja in konkretne usmeritve).
 • Če ima vaš otrok posebne potrebe.
 • Če ima vaš otrok težave na šolskem področju.
 • Ko opazimo, da se krhajo odnosi v družini.

 

Kako poteka individualno svetovanje staršem?

Ker je vsak otrok individuum, svet zase, je tudi individualno svetovanje staršem oblikovano povsem po meri posamezne družine. Dogovorili se bomo za uvodno srečanje na katerem bomo dorekli naše nadaljnje sodelovanje. Glede na težave s katerimi se soočate bomo oblikovali najprimernejšo obliko svetovanja za vas in postavili cilje svetovanja.

Za starše, ki se želijo temeljito pripraviti na novo vlogo, ki jo bodo dobili z rojstvom novega družinskega člana, izvajamo tudi individualna svetovanja katerih cilj je opolnomočiti starša za vzgojo otrok v zadovoljnega, zdravega, kompetentnega in čustveno inteligentnega odraslega. Osnova takega svetovanja je transakcijska analiza, ki jo za pripravo staršev na starševstvo uporabljajo že od leta 1956. Skozi svetovanje boste spoznali temeljne koncepte transakcijske analize, bolje boste spoznali sebe in svoje reakcije ter komunikacijo, partnerja in tako izboljšali vajin odnos. S pomočjo konceptov, metod in tehnik transakcijske analize boste zasnovali svoj načrt optimalne vzgoje, z novimi spoznanji pa boste lažje pluli skozi turbulentna leta odraščanja vašega otroka. Spoznali boste tudi teorijo otrokovega razvoja in ugotovili kako lahko otrokov razvoj ustrezno spodbudite.

 

Izvajamo tudi skupinsko svetovanje staršem na področju vzgoje. Delo v skupini s seboj prinaša veliko prednosti, kot je npr. možnost komunikacije z drugimi starši, izmenjava izkušenj, podpora skupine, učenje tudi na primerih drugih udeležencev, cenovna ugodnost, …

Za več informacij o vključitvi v skupino nam pišite na info@cor.si.

Svetovanje izvajamo v živo in online (Zoom, Skype).

Cena

Cena individualnega svetovanja staršem je 60 evrov/60 minut. V primeru individualnega svetovanja za novopečene starše se dogovorimo za število srečanj in se potem dogovorimo za ceno.