Kako naj se čim manj časa učim in čim več znam – Ljubljana

DELAVNICA ZA OTROKE IN STARŠE

“Kako naj se čim manj časa učim in čim več znam?”

Zaradi velikega povpraševanja ponovno organiziramo delavnici o učenju, za otroke in starše. Delavnici bosta potekali v Ljubljani (22.11.2019) in v Strunjanu (27.11.2019).

Delavnica za otroke je zasnovana tako, da otroka vodi skozi celoten proces učenja. Vključno s smislom, ki ga ima učenje, motiviranjem za učenje, postavljanjem ciljev in načrtovanjem svojih obveznosti. Cilj delavnice je, da otroku pomaga ustvariti svoj sistem učenja, ki mu bo pomagal pri tem, da bo za učenje porabil kar se da malo časa in bo imel kar se da največ od tega. Vsi namreč vemo, da obstaja še toliko čudovitih stvari, za katere bi otroku preprosto moralo ostati dovolj časa. Poleg tega je izredno pomembno, da otrok vidi, da učenje ni nekaj, zaradi česar se mora odpovedati vsem ostalim interesom, če se ga pravilno loti. Ko to spoznajo, so navadno veliko bolj motivirani za učenje. Na delavnici bo imel otrok možnost izraziti svoje težave in vprašanja, ki jih ima v zvezi s svojim učenjem. Dotaknili se bomo tudi različnih tehnik učenja, ki jih lahko uporabijo pri učenju in poskušali najti tiste, ki ustrezajo njim.

Delavnica za starše pa je zasnovana zelo konkretno. Skupaj bomo govorili o vlogi starša pri otrokovem učenju, o tem, kako doseči, da se starš ne počuti, da hodi ponovno v šolo. Govorili bomo o tem, kako peljati med zahtevami in pričakovanji ter motivacijo in podporo ter razumevanjem otroka v procesu učenja. Veliko časa bo tudi za vaše konkretne primere in vprašanja.

Kaj dobijo otroci?

 • nov zagon in motivacijo za učenje
 • pogled na proces učenja z druge plati
 • občutek odgovornosti za svoje učenje
 • konkretna orodja s katerimi se bodo lahko učenja lotili v prihodnje
 • odgovore na svoja vprašanja in težave v zvezi z učenjem
 • napotke za spopadanje s strahom pred ocenjevanjem, ki je med njimi vse pogostejše
 • priročnik o učenju
 • možnost svetovanja glede učenja na daljavo, v obliki odgovarjanja na vprašanja, nasvetov, spremljanja procesa ipd. (preko e-pošte)

Kaj dobijo starši?

 • vpogled v dobre in slabe prakse, ki jih imajo v zvezi z učenjem svojega otroka
 • konkretne napotke glede svoje vloge pri učenju otroka
 • samozavest glede ukrepov, ki jih bodo v prihodnje izvedli glede otrokovega učenja
 • načine na katere so lahko otroku v podporo, od njega zahtevajo to, za kar mislijo, da je sposoben, a hkrati pri tem niso vsiljivi.
 • konkretne odgovore na svoja vprašanja.

Delavnico z učenci bo vodila Kim Pletikos, dipl. psih. (UN), vsa leta študija tudi profesionalna športnica, ki ji načrtovanje obveznosti in upravljanje s časom ni tuje.

Delavnico s starši pa bo vodila Neva Strel Pletikos, pedagoginja in sociologinja, mama treh otrok in že 25 let svetovalna delavka na Osnovni šoli, zdaj tudi asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru.

Prispevek za udeležbo, če se delavnice udeleži samo otrok/starš: 30 eur.

Prispevek za udeležbo, če se delavnice udeležita starš in otrok: 50 eur.

Popust za družine, ki bi prijavile več otrok.

Prijave sprejemamo na: info@cor.si

Predlagamo, da pohitite s prijavo saj je število mest omejeno in so navadno hitro zasedena.

(Fotografija: Designed by Pressfoto /Freepik) 

Začetek

17:00

22.11.2019

Konec

19:30

22.11.2019

Lokacija

Ljubljana