Kako naj se čim manj časa učim in čim več znam? – Strunjan

DELAVNICA ZA OTROKE IN STARŠE

“Kako naj se čim manj časa učim in čim več znam?”

Zaradi velikega povpraševanja ponovno organiziramo o učenju, tokrat za otroke od 6. do 9. razreda Osnovne šole. Delavnica bo potekala v Strunjanu, v prostorih hotela Lavadner. 

Delavnica za otroke je zasnovana tako, da otroka vodi skozi celoten proces učenja. Vključno s smislom, ki ga ima učenje, motiviranjem za učenje, postavljanjem ciljev in načrtovanjem svojih obveznosti. Cilj delavnice je, da otroku pomaga ustvariti svoj sistem učenja, ki mu bo pomagal pri tem, da bo za učenje porabil kar se da malo časa in bo imel kar se da največ od tega. Vsi namreč vemo, da obstaja še toliko čudovitih stvari, za katere bi otroku preprosto moralo ostati dovolj časa. Poleg tega je izredno pomembno, da otrok vidi, da učenje ni nekaj, zaradi česar se mora odpovedati vsem ostalim interesom, če se ga pravilno loti. Ko to spoznajo, so navadno veliko bolj motivirani za učenje. Na delavnici bo imel otrok možnost izraziti svoje težave in vprašanja, ki jih ima v zvezi s svojim učenjem. Dotaknili se bomo tudi različnih tehnik učenja, ki jih lahko uporabijo pri učenju in poskušali najti tiste, ki ustrezajo njim.

Kaj bo imel od tega vaš otrok?

  • nov zagon in motivacijo za učenje
  • pogled na proces učenja z druge plati
  • občutek odgovornosti za svoje učenje
  • konkretna orodja s katerimi se bodo lahko učenja lotili v prihodnje
  • odgovore na svoja vprašanja in težave v zvezi z učenjem
  • napotke za spopadanje s strahom pred ocenjevanjem, ki je med njimi vse pogostejše
  • priročnik o učenju
  • možnost svetovanja glede učenja na daljavo, v obliki odgovarjanja na vprašanja, nasvetov, spremljanja procesa ipd. (preko e-pošte).

Delavnico z učenci bo vodila Kim Pletikos, dipl. psih. (UN), vsa leta študija tudi profesionalna športnica, ki ji načrtovanje obveznosti in upravljanje s časom ni tuje.

Prispevek za udeležbo: 30 evrov

Prijave sprejemamo na: info@cor.si 

Predalagamo, da s prijavo pohitite, saj je število prostih mest omejeno in so mesta navadno hitro zasedena.

Začetek

17:00

27.11.2019

Konec

19:00

27.11.2019

Lokacija

Strunjan, Hotel Lavander