Kako v komunikaciji z drugimi poskrbeti zase?

KAKO V KOMUNIKACIJI Z DRUGIMI POSKRBETI ZASE?

 

Vljudno vabljeni na naše najbolj obiskano izobraževanje! Letos ga bomo izvedli že desetič. Vsebino vsako leto prilagodimo in nadgradimo z aktualnimi situacijami, ki pestijo učitelje s katerimi se vsakodnevno srečujemo.

Učitelji pogosto sporočate: “Učenci nimajo znanja, niso motivirani, ne znajo se učiti. Starši pa kar pričakujejo dobre ocene.”

“V razredu imam učence, ki ne dosegajo minimalnih standardov znanj, vsi pa pričakujejo od mene, da jih naučim, da bodo znali. Ali je resnično vse odvisno od mene?”

“Starši mi neprestano pišejo, kaj vse je narobe v razredu in kaj naj naredim z učenci. Vem, da o meni govorijo v svojih skupinah.”

“Vsakič, ko moram s starši svojih učencev skomunicirati nekaj, za kar predvidevam, da bodo težko sprejeli, sem v stiski.”

“Utrujena sem. Vidim, da postajam nepotrpežljiva. Slabo spim, imam glavobole, brezvoljna sem. Počutim se nesposobno in nekompetentno, ker me v razredu vsak dan čaka nov izziv, ki ga ne obvladam.”

 

Kaj boste pridobili na tem izobraževanju?

  1. Najprej nekaj tehnik s katerimi boste znali poskrbeti zase, znali »poslušati« svoja prepričanja in znali narediti korak iz žrtve sistema, okolja in drugih. Znali boste narediti vsaj prvi korak do sprememb in do boljšega počutja na vseh ravneh.
  2. V osrednjem delu boste na konkretnih primerih spoznali kako učinkovito voditi razred, kako prepoznati potrebe otrok in temu primerno organizirati pouk v katerem vi nosite odgovornost za organizacijo pouka, odgovornost za pridobljeno znanje pa prevzemajo otroci.
  3. V tretjem delu boste skozi primere spoznali konkretne tehnike za učinkovito komunikacijo s starši. Vzpostavljanje dobrega stika, prepoznavanje logike razmišljanja in vrednot, ki jih straši zagovarjajo. Kako komunicirati z zaščitniškimi starši, zahtevnimi starši, z agresivnimi straši, z neodzivnimi starši?

 

Kje in kdaj?

Izobraževanje bo izvedeno v dveh delih, prek spleta (Zoom): 22.3. in 29.3.2023 od 17:00 do 20:00. 

 

Predavateljica

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino. 

 

KOTIZACIJA

Kotizacija znaša 95 evrov. Za samoplačnike ponujamo znižano kotizacijo (75 evrov).

 

PRIJAVA

Prijave sprejemamo tukaj. Število mest je omejeno. Za vse informacije smo vam na voljo na info@cor.si

Začetek

17:00

22.03.2023

Konec

20:00

29.03.2023

Lokacija

Zoom