PALETA UČENCEV V RAZREDU

,,Svojega dela ne zmorem več. Postalo je preveč naporno. Z vseh strani nekdo hoče nekaj od mene, v razredu imam 25 učencev od katerih ima vsak drugačne potrebe. Jezna sem, ker mi zmanjka časa in energije za nadarjene in tiste, ki bi jim lahko predala ogromno znanja. Večino časa namenim poskusom vzpostavljanja miru v razredu in pomoči učencem, ki težko usvojijo znanje. Včasih se sprašujem, če se tako počutim samo jaz. Popolnoma izčrpana po celem dnevu truda in ukvarjanja z učenci na koncu ne vem, če sem jih sploh kaj naučila. Zdi se mi da sem se nekje izgubila. Ne vem kako bi si lahko olajšala delo in kako naj delam z vsemi temi tako zelo različnimi učenci.”

Ko učitelji vstopite v razred stojite pred kopico učencev, ki so si res zelo različni. Nekateri imajo motnjo pozornosti, ADHD, pri nekom namigujejo na avtizem, nekateri so nevzgojeni, nekateri pretirano vzgojeni, eni nagajivi, drugi pridni, eni izredno inteligentni, drugi nekoliko manj. Vi pa ste tisti, ki želi vse nekaj naučiti, jim nekaj predati.

Delo učitelja zahteva srčnost, predanost a tudi neprestano pridobivanje novega znanja. Učitelji ste danes postavljeni v razred, velikokrat brez konkretnih orodij, ki bi vam bila v pomoč pri soočanju z vsakodnevnimi izzivi, ki jih prinaša paleta učencev znotraj enega razreda.

Vljudno vabljeni na delavnico, kjer vas bomo opremili z znanjem, konkretnimi primeri ukrepov in načinov za premagovanje situacij s katerimi se pri pouku soočate. Skupaj bomo poiskali tudi produktivne načine za razrešitev vaših trenutnih stisk, vprašanj in težav.

Na delavnici bo možno kupiti tudi didaktična gradiva, ki vam bodo v pomoč pri vašem delu v prihodnje.

Delavnico bo vodila Neva Strel Pletikos, univ. dipl. pedagoginja in sociologinja, TA praktik, NLP praktik, mojster z znanji iz Teorije izbire in svetovalna delavka s 30. leti izkušenj in več kot 100-imi uspešno izpeljanimi izobraževanji.

Vaš prispevek za udeležbo na delavnici je 75 evrov, če ste samoplačnik in 95 evrov, če je plačnik šola. 

Prijave in več informacij na info@cor.si

Začetek

9:00

16.11.2019

Konec

15:00

16.11.2019

Lokacija

Ljubljana