Učenje socialnih veščin – uporaba socialnih iger v razredu

Vedno pogosteje ugotavljamo, da prihajajo otroci neopremljeni s socialnimi veščinami v šolo. Posledica tega je, da so pogosto nemirni, žaljivi, tudi nasilni, ker niso zadovoljene vse njihove želje. Spore rešujejo na nekonstruktiven način, ni ustrezne komunikacije med učenci, nekateri otroci so neprestano v vlogi žrtve, drugi v vlogi nasilnežev, pa spet nekateri v vlogi rešiteljev. Samo pouk je zaradi tega otežen, učitelji pa zelo veliko časa potrebujejo za umirjanje, reševanje sporov, tolaženje, kaznovanje, …

Nekaj rešitev ponujamo na našem seminarju.

  1. Kako jasno izraziti pravila in pričakovanja?
  2. Kako izpeljati posledice nesprejemljivega vedenja?
  3. Kako učinkovite so pohvale?
  4. Razvoj socialnih veščin pri otroku – kaj je pomembno, če ga želimo spodbuditi?
  5. Kdaj in kakšen socialni načrt je učinkovit?
  6. Katere socialne igre pripomorejo k ustvarjanju pozitivne klime, k povezovanju med učenci, katere pripomorejo k sprejemanju pravil? (konkretni primeri socialnih iger, ki jih lahko uporabite)
  7. Kaj pa lahko učitelj poskrbite zase, da boste zadovoljni sami s sabo in s svojim delom? Kje so meje vaše odgovornosti?

Uporabljali bomo tehnike s področja psihologije, pedagogike, nevrolingvističnega programiranja in transakcijske analize.

KJE IN KDAJ?

Strunjan, hotel Oleander, predavalnica s prekrasnim pogledom na Strunjanske soline.

16. oktober 2021 od 9.00 do 15.00 ure. 

NAČRTUJEMO IZVEDBO V ŽIVO. TRENUTNO JE POGOJ ZA UDELEŽBO NA IZOBRAŽEVANJU IZPOLNJEVANJE POGOJA PCT. V PRIMERU SPREMEMB VAS BOMO O TEM SPROTI OBVEŠČALI.

KOTIZACIJA

Kotizacija za seminar znaša 95 evrov. Prejmete potrdilo o udeležbi na 8-urnem seminarju, ki vam lahko služi za napredovanje, pogostitev med odmori in veliko znanja, ki ga boste lahko takoj uporabili v praksi ter seveda gradivo z vsemi predlogi socialnih iger in načrtom krepitve socialnih veščin.

Število mest je zaradi interaktivne narave dela omejeno!

IZVAJALKI

Neva Strel Pletikos, univ.dipl.pedagog, prof.sociologije, NLP coach, specializantka psihoterapije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Kim Pletikos Pucer, mag. psih., specializantka psihoterapije

PRIJAVA

Vabljeni k prijavi na naslov: info@cor.si z imenom in priimkom ter naslovom šole ali preko Google obrazca tukaj.

VEČ INFORMACIJ

Za več informacij nam pišite na info@cor.si ali nas pokličite na 041-871-814.

Začetek

9:00

16.10.2021

Konec

15:00

16.12.2021

Lokacija

Strunjan