Transakcijska analiza v učilnici – Podporna skupina za učitelje

Gre za manjšo podporno skupino, ki jo izvajamo že nekaj let in vsako leto se oblikuje zelo učinkovita, zaupna skupina. Z učitelji se srečujemo enkrat mesečno.

Namen skupine je omogočiti učiteljem, da imajo primeren prostor, znotraj katerega lahko delijo svoje izkušnje, dileme in izzive. Skupaj poskušamo poiskati rešitve, pogledati na situacije iz različnih zornih kotov in hkrati osebnostno rastemo. Poleg tega se na vsakem srečanju dotaknemo nove teme s področja psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza, katere del je zelo uporabna teorija komunikacije. S pomočjo konceptov Transakcijske analize poskušamo razumeti različne odnose v katerih se učitelji znajdejo, razloge za neučinkovito komunikacijo s sodelavci, starši ali učenci, prepričanja, ki vplivajo na njihove odzive v konkretnih situacijah in še in še.

Skupina je zaključena, vanjo se lahko učitelji vpišete ob začetku šolskega leta. Ker je povpraševanja veliko in so navadno zelo kmalu po razpisu mesta zasedena, se lahko v skupino za prihodnje leto prijavite že zdaj na naslovu info@cor.si. 

Podporne skupine za učitelje vodi Neva Strel Pletikos, pedagoginja in sociologinja, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, praktik Transakcijske analize, Nevrolingvističnega programiranja in znanji iz področja Teorije izbire. Že več kot 25 let je tudi svetovalna delavka na Osnovni šoli.

Začetek

9:00

30.05.2020

Konec

14:00

30.05.2020

Lokacija

Strunjan