Učenje socialnih veščin skozi igro

Vabljeni, da se nam pridružite na izobraževanju

UČENJE SOCIALNIH VEŠČIN SKOZI IGRO

Ljubljana, 26. 8. 2023 od 9:00 do 15:00

 

Vzgojitelji, učitelji, svetovalni delavci in izvajalci dodatne strokovne pomoči opozarjajo, da imajo otroci in mladostniki izrazite primanjkljaje na področju socialnih veščin. Težko vzpostavljajo in vzdržujejo socialne stike in interakcije, pogosto ne znajo odreagirati situaciji primerno, vse pogosteje poročajo o osamljenosti in vse redkeje jim uspe stkati tesna prijateljstva. Primanjkljaji na področju socialnih veščin so tesno povezani z otrokovim/mladostnikovim odnosom do šole in posledično tudi z učnimi dosežki. 

VSEBINE

  • Kaj sploh so sociale veščine, kdaj in kako se razvijajo v domačem okolju?
  • Kako lahko spodbujamo razvoj socialnih veščin v šolskem okolju? 
  • Ogromno konkretnih primerov socialnih iger in drugih aktivnosti s katerimi boste pri svojih učencih razvijali socialne veščine in čustveno inteligentnost.

 

KAJ PRIDOBITE Z UDELEŽBO?

  • S svojim znanjem, komunikacijo in s prepoznavanjem logike vedenja boste vzpostavili avtoriteto v razredu.
  • Pridobili boste nabor konkretnih iger in aktivnosti s pomočjo katerih boste krepili socialne veščine vaših učencev.
  • Tudi z učenci, ki imaja čustveno-vedenjske težave boste lažje vzpostavili pozitiven odnos.
  • Prepoznali boste svojo vlogo pri oblikovanju skupine, z učenci boste vzpostavili zaupanje oni pa bodo pridobili občutek varnosti.
  • Udeleženci prejmete potrdilo o udeležbi na 8-urnem izobraževanju, ki ga lahko uporabite za uveljavljanje točk za napredovanje (0,5 točk).

PREDAVATELJICA

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli. Njenih izobraževanj se je udeležilo že preko 10.000 udeležencev, ki dodano vrednost njenih izobraževanj vidijo predvsem v izraziti praktični naravnanosti in informacijah nemudoma uporabnih v praksi.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija za udeležbo znaša 95 evrov. Za samoplačnike je kotizacija znižana in znaša 75 evrov.

 

PRIJAVA

Število udeležencev je zaradi praktično zasnovanega izobraževanja, omejeno. Prijavite se lahko preko Google obrazca tukaj.

 

INFORMACIJE

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@cor.si ali na tel. št. 041 871 814.

Začetek

9:00

26.08.2023

Konec

15:00

26.08.2023

Lokacija

Ljubljana