Učinkovita komunikacija s starši – delo na primerih

Vabljeni na izrazito praktično izobraževanje z naslovom 

 

Učinkovita komunikacija s starši – delo na primerih

 

Na naših izobraževanjih učitelji pogosto izrazite potrebo po izobraževanju, ki bi vam dalo konkretne izkušnje, usmeritve in znanja, ki vam bodo koristila pri delu. Izobraževanja na katerih bi lahko urili svoje veščine in bi posledično lahko svoje delo opravljali bolj suvereno. Izhajali smo iz vaših želja in pripravili prvo izmed izobraževanj, ki bodo izrazito praktično naravnana. 

 

Vsebina

Osrednja tema izobraževanja bo komunikacija. Uvodoma boste pridobili teoretično znanje iz področja komunikacije, ki ga boste v nadaljevanju utrdili skozi delo na primerih. Udeleženci bodo lahko delili svoje izkušnje, svoja vprašanja in primere situacij v katerih so se znašli. Predavateljica bo z udeleženci delila svoje dragocene izkušnje in znanje, ki ga je pridobila v  več kot 30. letih dela v svetovalni službi. Z delom na primerih in prek igre vlog bodo imeli udeleženci možnost izuriti svoje komunikacijske veščine, da bodo v razgovorih s starši delovali profesionalno in samozavestno.

 

Predavateljica

Neva Strel Pletikos, pedagoginja in profesorica sociologije, asistentka na Pedagoški fakulteti v Kopru, specializantka psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri Zoranu Milivojeviću, Coach iz področja Nevrolingvističnega programiranja, Praktik s področja teorije izbire in že več kot 25 let svetovalna delavka na osnovni šoli.

Moja strast je že vrsto let delo z mladimi. Svojo poklicno pot sem začela z delom v takratni t.i. “gluhonemnici”. Kaj kmalu sem spoznala, da učinkovito in kvalitetno delo z mladimi zahteva nenehno strokovno izpopolnjevanje. Po zaposlitvi v svetovalni službi na osnovni šoli sem se odločila, da se vključim v izobraževanje iz psihoterapevtske smeri Transakcijska analiza pri dr. Zoranu Milivojeviću. Predvsem zato, ker verjamem, da moramo najprej poskrbeti za to, da se počutimo dobro v svoji koži, da bi lahko pomagali drugim. Izobraževanje iz Transakcijske analize je bilo prav to – orodje, ki ji je pomagalo osebno rasti, izboljšati svoje odnose, se naučiti učinkovitejših reakcij v vsakodnevnih interakcijah z najrazličnejšimi ljudmi in nenazadnje bolje razumeti ljudi s katerimi dela. Znanja iz področja Transakcijske analize, NLP in teorije izbire so mi pomagala tudi pri soočanju z izčrpanostjo in utrujenostjo zaradi sočutja, kot danes pojmujemo ta pojav – utrujenost zaradi vsakodnevnega fokusa na težave in stiske drugih. Delo z ljudmi namreč zahteva celega človeka, jaz pa sem si želela biti cel človek tudi doma, s svojo družino. 

 

Kje in kdaj? 

Ljubljana, Plus center, 14. 4. 2023 od 9:00 do 15:00. 

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na izobraževanju znaša 95 evrov. Znižana kotizacija za samoplačnike znaša 75 evrov.

 

Prijava in druge informacije

Udeležencem bodo na voljo kava, čaj in prigrizki med malico.

Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na 8-urnem izobraževanju, ki jim lahko služi za napredovanje.

Prijave sprejemamo na tej povezavi.

Za vsa vprašanja smo na voljo na info@cor.si

Začetek

9:00

14.04.2023

Konec

15:00

14.04.2023

Lokacija

Ljubljana, Plus Center